YACCO - маслата на световните рекорди. Качество проверено в състезания на ръба на предела. Избора на настоящите професионалисти!

Супер автомобили

Alfa Romeo 8C Competizione

alfaromeo

1

Носещ името на легендарен модел от 1950 и някои черти от също толкова легендарната Alfa 33 Stradale, този автомобил бе представен през 2007 година. С произведени само 500 бройки, купето “8C Competizione” е царство на карбон, алуминии и кожа. При производството на модела се използват около 100 кг. цветни метали. Седалките се изработват индивидуално за всеки клиент, като се вземат предвид неговите физически данни. Избора на цвят и текстура на кожения салон също са по избор на клиента. Двигателя е 4.7-литровият V8 от Maserati, 450 к.с. Скорост – 292 км/ч.

 

Масло LUBE FR SAE 5W-40


Aston Martin DBS

astonmartin dbs

2За Aston Martin DBS е достатъчно да се знае едно нещо - автомобила на Агент 007 Джеймс Бонд. Двигател - класическия, добър алуминиев 6.0 литров, V12 даващ 517 к.с. Той е могъщ, послушен и спокоен. Но е готов да предостави върхова доза адреналин когато му се даде възможност за изява. Мощният и възхитителен звук на DBS създава прекрасни тръпки и колоритна обстановка на пътя. Aston Martin DBS - перфектната симбиоза между характеристики на суперспортен модел и благородник от най-висока класа!

 

Масло GALAXIE RS SAE 0W-40

 


Ducati Desmosedici RR

ducati

3Ducati Desmosedici RR - един от най-скъпите серийни мотоциклети в света, явяващ се стрийт версия на състезателната машина от Мoto GP. Двигателя - 989 куб.см. L-4 цилиндров V-образен двигател - копие на четирицилиндровия агрегат от състезателната машина, с клапани и мотовилки от титаниева сплав. Джантите са от магнезиева сплав, а спирачната система е Brembo. Обявената максимална мощност от 197 к.с. е достатъчна за максимална скорост от над 310 км/ч. На пистата Мугело (Италия) мотоциклет с такъв двигател развива скорост от около 350 км/ч. Този мотоциклет - шедьовър на техническата мисъл - е произведен в лимитирана серия, с цена от 55 000 евро.

 

Масло MVX RACE 4T SAE 15W-50


Ferrari Enzo

ferrari

4

Този автомобил е кръстен на основателя на компанията - „Il Commendatore” Енцо Ферари. През своя живот, Енцо Ферари, винаги е твърдял, че в неговите автомобили най-важното е двигателя, а всичко друго е второстепенно. И този автомобил не отстъпва от това мото. Под капака се крие 6.0 литров, V12, развиващ мощност от 660 к.с. и огромен въртящ момент - 657 Нм. А със секвенциалната скоростна кутия, смяната на предавките става по-бързо отколкото в болида на "Червения барон" - Михаел Шумахер. Автомобила с лекота достига до скорост от над 350 км/ч. Произведеният в лимитирана серия автомобил - 399 бройки, достига цена от 1,5 милиона щатски долара.

 

Масло GALAXIE GT SAE 10W-60

 


Porsche Carrera GT

porsche

За да бъде постигнати по компактни размери на двигателя (V10, 5 733 куб.см., 612 к.с., 590 Нм.), инженерите на Porsche се отказват от традиционните втулки и избират сплав с много нисък коефициент на триене Nikasil (никел и силиций), с които са облицовани стените на цилиндрите. Буталата са свързани с коляновия вал посредством мотовилки от титан, които издържат на изключително високи натоварвания. Скоростната кутия е 6-степенна, механична, а съединителят (PCCC) е сух, двудисков керамичен, разработен по специален проект на Porsche. Спирачките (PCCB) са разработени по същата технология, както и съединителя. Това са 6-цилиндрови спирачни апарати отпред и отзад и керамично-композитни перфорирани и вентилирани дискове.

5Този автомобил въобще не прощава грешки. Валтер Рьол заявява, че "това е първият автомобил в неговият живот, който се страхува да управлява". Има повече от 70 регистрирани смъртоносни злополуки с този автомобил. Една от тях е на актьора Пол Уокър. Максималната скорост е 330 км/ч. От 0 до 100 км/ч автомобилът достига за 3,9 сек., а от 0 до 200 км/ч за 9,9 сек.

 

 

 

Масло VX 1000 FAP SAE 5W-40

 


Rolls-Royce Phantom

rr phantom

6Великолепното британско кабрио, което със своите размери (дължина 5,60 м.) е повече сухоземна яхта, отколкото автомобил, е най-голямата двуврата кола, която парите могат да купят в момента. Интериорът на Drophead Coupe изглежда наистина зашеметяващо. Той е тапициран с общо 450 парчета най-фина ръчно съшита телешка кожа. Детайлите от дървесина в интериора изглеждат превъзходно, а броят на функционалните детайли е намален до възможния минимум. Под капака на кабриолета е разположен стандартният 6.75-литров бензинов V12 двигател, който развива 460 к.с. и 719 Нм въртящ момент. Агрегатът позволява на машината да ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 5,6 секунди и да развива максимална скорост от 240 км/ч.

 

Масло LUBE DE SAE 0W-30


Lamborghini Sesto Elemento

lamborghini

7

20 произведени бройки, 999 кг., 570 к.с., 3 милиона долара. Lamborghini Sesto Elemento е със страхотен външен вид, агресивни и нестандартни форми. Двигателят е взет от Gallardo LP570-4 Superlaggera и е 5.2-литров атмосферен V10 с 570 к.с., поставен под капака на шаси само с 999 кг., той ще ускори от 0 до 100 км/ч за 2.5 сек. Съотношението мощност/тегло е по-добро отколкото при Bugatti Veyron. Инженерите на Lamborghini са го постигнали, като са изработили целия автомобил от въглеродни влакна (карбон), затова не е случайно, че той е наречен Sesto Elemento, тъй като шестият елемент от Менделеевата таблица е именно въглеродът.

 

Масло LUBE DE SAE 5W-30