YACCO - маслата на световните рекорди. Качество проверено в състезания на ръба на предела. Избора на настоящите професионалисти!

Класически мотоциклет Royal Enfield се изкачи до Кхардунг Ла в Ладакхе

Френска група компания използвайки класически Royal Enfield мотоциклет от 350 cm3, преминаха през прохода Кхардунг Ла в Ладак (Тибет, Индия).

Построен през 1976 г., той е отворен за леки автомобили от 1988 година. Неговата официална височина e 5602 метра (според GPS данни от други източници - 5359 метра, което почти отговаря на височината на връх Елбрус) и той е признат в Книгата на Гинес и от списанието National Geographic, за най-високия автомобилен проход в света.
Нужно е да се спомене, че на височина повече от 5км над морското равнище ситуацията е друга: липса на въздух, затруднено мислене и други негативни последици за човека.
При същите условия на работа оперира и оборудването: концентрацията на кислород във въздуха при тези условия значително намалява, което усложнява работата на двигателя. Прехода се осъществява постоянно и по мокър черен път с дупки и калдъръмени камъни.

В обобщение на горното, всичко това може да се види тук:

 

Защо го разказваме това? Маслото в мотоциклета разбира се е YACCO. 

За този преход са използвани:

Двигателно масло MVX 500 4T SAE 10W-40                                Спрей за верига OFFROAD CHAIN LUBE

              

MOTO MVX 500 10w40 1L                                  MOTO OFF ROAD CHAIN LUBE